друкувати


Міліція Івано-Франківщини порушила кримінальні справи щодо 84 осіб, викритих у збуванні наркотиків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-08 05:00:50

У селі на околиці Івано-Франківська оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили помешкання, в якому господар влаштував своєрідну лабораторію з виробництва кустарним способом психотропної речовини метамфетамін.

З оселі вилучено обладнання, певні медичні препарати і сировину, за допомогою яких 43-річний івано-франківець виготовляв наркотичні засоби. Також вилучено 5 мілілітрів готової «продукції» і 3 кілограми макової соломки. Зараз вирішується питання про притягнення затриманого до кримінальної відповідальності. Крім того, міліціонери з’ясовують джерела отримання ним медичних препаратів, необхідних для виробництва важких наркотиків.

Тим часом у райцентрі Надвірній працівники міліції викрили у злочинній діяльності місцевого жителя, котрий збував наркотики. 34-річного надвірнянця затримали увечері, що називається, на гарячому і речовими доказами. Після того, як оперативники задокументували декілька фактів збуту марихуани, наркобізнес для зловмисника стане вельми «збитковим». При затриманні в нього вилучили не тільки предмет забороненої торгівлі, але й гроші, отримані злочинним шляхом.

Як повідомив начальник Надвірнянського райвідділу міліції Роман Чекмарьов, збувача наркотиків взято під варту. З огляду на те, що за вчинення подібних злочинів міліція, як правило, ініціює арешт затриманих, чоловік утримуватиметься під вартою аж до суду.

За півроку міліція Івано-Франківщини порушила і спрямувала в суд кримінальні справи щодо 84 осіб, викритих у збуванні наркотиків.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області