друкувати


Єдиний Центр не бачить підстав для переходу в опозицію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-08 01:30:20

Єдиний Центр не в опозиції і не бачить для цього підстав. Про це в інтерв’ю журналу «Фокус» заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

За його словами, якщо оцінити дії влади зважено та без істерик, то можна побачити, що претензії, які до неї висувають, часто упереджені. В них мало обґрунтованих зауважень та немає раціональних пропозицій.

«Ми не раз критикували уряд, деякі рішення Президента. І за небездоганне, з точки зору Конституції, формування коаліції. І за непродумане рішення по Чорноморському флоту. І за відсутність реформ. Але водночас ми не бажаємо заважати новій команді втілювати свою програму, в якій є розумні ідеї. Тому наших представників немає в комічних «комітетах захисту» та «тіньових урядах». Ми готові підтримати владу в реформах для України».

На запитання, що означають останні відставки членів уряду і чи розпадеться парламентська більшість після звільнення людини Литвина, В.Балога заявив, що розвал коаліції не реальний. Вийде Блок Литвина з більшості чи ні – питання другорядне, тому що у «регіонів» є запас в десятки голосів. А після рішення Конституційного Суду щодо формування коаліції, Литвин та комуністи втратили свої «золоті картки».

«Перші призначення в уряд були зроблені після виборів і виходячи з того, хто і скільки привніс у перемогу Януковича. Тепер він – Президент і демонструє, що ніяких потурань тим, хто погано працює, не буде. Це посилення його особистої влади», - вважає Віктор Балога.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру