друкувати


Керівництво Івано-Франківщини планує збільшувати обсяги інвестицій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-08 03:15:35

З метою створення сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів, що мають пріоритетне значення для економічного розвитку області, відповідно до рішення колегії ОДА від 25 червня 2010 року та з врахуванням рішень Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю при ОДА схвалено проект рішення обласної ради «Про докорінне покращення інвестиційного клімату в області» та затверджено Положення про Координаційну раду з підтримки і супроводу інвестицій.

Відповідне розпорядження підписав голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк 5 липня ц.р.

Залучення інвестицій завжди було пріоритетним завданням органів державної влади та місцевого самоврядування області. Проте їх обсяги, зокрема, в результаті зовнішньоекономічної діяльності, за якими наш край посідає 10 місце серед усіх 27 адміністративних територій України, явно недостатні. Потребує значного поліпшення інвестиційний клімат. Неефективна, громіздка і часто суперечлива нормативно-правова база підлягає невідкладному реформуванню у відповідності з дорученням Президента України Віктора Януковича від 11.06.2010 р. №1-1/1154.

На своєму найближчому засіданні Координаційна рада з підтримки і супроводу інвестицій, яку очолив голова ОДА Михайло Вишиванюк, розгляне результати роботи РДА і виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення; проведе аналіз стану виконання програм залучення інвестицій в економіку районів і міст та розробки заходів, спрямованих на збільшення обсягів як іноземних, так і вітчизняних інвестицій; здійснить невідкладну підготовку і затвердження переліку земельних ділянок, які передбачається надавати в оренду чи продавати шляхом проведення земельних аукціонів інвесторам.

Також головному управлінню з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА доручено створити центр залучення та супроводу інвестицій, серед завдань якого була б розробка проектів для залучення коштів транскордонних програм і міжнародної технічної допомоги та підготовка їх до подання, захисту та реалізації у відповідності з вимогами транскордонних програм, міжнародних інвестиційних фондів та організацій.

Крім того, розпорядженням затверджено Положення про стимулювання діяльності інвесторів шляхом прискорення виділення їм земельних ділянок, що перебувають у державній чи комунальній власності, для розвитку туристично-спортивної, рекреаційної та іншої пріоритетної індустрії та інфраструктури в Івано-Франківській області, що регулюватиме питання стимулювання вітчизняних і закордонних інвесторів.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА