друкувати


Угоду між Івано-Франківською ОДА, облрадою та Урядом буде підписано

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-08 02:15:57

8 липня в обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада за участі заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України Сергія Романюка з уточнення окремих положень проекту тристоронньої Угоди між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, обласною радою та Урядом щодо регіонального розвитку.

Учасниками наради були заступники голови ОДА Ігор Зварич, Руслан Гусак та начальники галузевих управлінь.

Подібні угоди, за словами замміністра Сергія Романюка, є інструментом взаємоузгоджених дій між Урядом та владою регіонів по спільному визначенню шляхів зростання територій.

Днями Міністр Мінрегіонбуду Володимир Яцуба заявив: «Івано-Франківська область найбільш готова до підписання такої угоди. Там активно працює над цим питанням голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк».

За словами Міністра Володимира Яцуби, укладено 4 угоди щодо регіонального розвитку між Урядом та окремо з Донецькою (2007 рік), Львівською (2008 рік), Волинською (2010 рік), Вінницькою (2010 рік) обласними радами. Однак, мовляв «колишній Уряд дискредитував саму ідею угод, фактично перетворивши їх з управлінського в суто політичний інструмент».

«Фінансові зобов’язання Уряду перед регіоном по Угоді з Донецькою обласною радою у минулому році були виконані усього на 4 відсотки (профінансовано 47 млн грн проти зобов’язання 1 млрд грн), хоча свої зобов’язання перед Урядом облрада виконала на 175 %. І це в найбільш несприятливий кризовий рік. Як результат, виконання угоди у Донецькому регіоні в минулому році було фактично провалено», - зазначає прес-служба Мінрегіонбуду України.

Водночас урядові зобов’язання за такою ж угодою з Львівською облрадою були виконані на 105% (профінансовано 342 млн грн), місцевим бюджетом області – на 32%.

Починаючи з 2011-го бюджетного року в держбюджеті буде запроваджено спеціальну бюджетну програму із фінансовим забезпеченням на виконання зобов’язань Уряду по всіх укладених угодах регіонального розвитку, стверджують в Мінрегіонбуді України. - Окрім Івано-Франківської, Мінрегіонбуд працює над угодами спільно з місцевою владою Луганської , Херсонської і рядом інших областей.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА