друкувати


Михайло Вишиванюк категорично відкидає звинувачення Володимира Мойсика

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-05 10:15:36

Народний депутат України Володимир Мойсик звернувся до Президента України із запитом щодо «постійних утисків із боку місцевої влади Залучанського спиртзаводу, який є найкращим у системі концерну «Укрспирт».

Серед звинувачень – «утаємничена й поспішна кадрова політика обласної державної адміністрації з призначення керівників підприємства та абсолютне ігнорування в цьому питанні думки трудового колективу».

При цьому вказано на «причетність до рейдерського захоплення підприємства голів Коломийської районної та Івано-Франківської обласної державних адміністрацій Михайла Негрича та Михайла Вишиванюка» і висувається вимога їхнього звільнення із займаних посад.

А підставою для рейдерської атаки, на думку Володимира Мойсика, є те, що завершився ремонт заводу вартістю кілька мільйонів гривень і розпочався процес випуску продукції, а саме підприємство є найбільшим платником податків у Снятинському й Коломийському районах.

Ці звинувачення категорично відкидає голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк. Прокоментував їх так: «Рейдерського захоплення державного підприємства державними органами влади взагалі бути не може».

На переконання Вишиванюка, причиною виникнення такого депутатського запиту є призначення нового керівника державного підприємства «Залучанський спиртовий завод». Мовляв, Володимир Мойсик хотів би бачити на цій посаді свою людину, а в «Укрспирті» призначили іншого директора.

У свою чергу керівник Івано-Франківщини звинувачує народного депутата в надмірному відстоюванні інтересів спиртового заводу і небажанні бачити проблеми на інших прикарпатських підприємствах.

За словами Михайла Вишиванюка, хочуть навести порядок на підприємстві, де порушено вже кілька кримінальних справ.

Джерело: Радіо Свобода