друкувати


Ю.Романюк: Як кровососи народу стають «кровосісями» інтернету

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-02 12:10:45

Ще декілька місяців тому, коли Партія регіонів перебувала в опозиції, Янукович з Азаровим, та вся їх зграя, всіляко критикувала тодішню владу в її нібито намірах ввести в країні цензуру, обмежити свободу ЗМІ, добровільно реєструвати інтернет-видання, тощо…

Ставши прем’єр-міністром Азаров, на одному із засідань свого уряду «проФФесіоналів та реФФорматорів» обізвав колишню владу крилатим перлом «кровосісями», маючи напевно на увазі слово «кровососи». Те публічне паскудство, з яким візантійським завзяттям, маркшейдер - проФФесіонал Азаров, щоденно «каверкает» та знущається над українською мовою, перебуваючи вже близько 20-ти років безперервно у найвищий українській публічній політиці та владі загалом, нездатен нарешті вивчити українську мову на самому елементарному її побутовому рівні спілкування, яскраво свідчить про його справжні розумові та інтелектуальні здібності, схильні переважно до популістичної демагогії та комфортному володарюванню на найвищих державних посадах, а не системному власному удосконаленню та примітивному поступу. Зате є цілком достатнім, тепер самому впроваджувати нові медіа-«кровосісні» новації, як то підготовлений урядом Азарова законопроект про штрафування інформагенств, за випуск або розповсюдження інформаційної продукції в разі, якщо агенція не є зареєстрованою державою як суб’єкт інформаційної діяльності. Штраф складатиме перший раз 120 НМДГ або 2040 грн, а повторне правопорушення протягом року штрафуватиметься 300 НМДГ або 5100 грн. Інтернет-агненство тепер повинно буде пройти офіційну державну реєстрацію і стати юридичною особою або як фізична особа - підприємець, додавати установчі документи та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних або фізичних осіб. Тепер різномаститі хорошковські, германи, арфуши та інше… будуть визначати доцільність реєструвати інтернет-видання, а різномаститі могільови і знову ж хорошковські його «душити» та всіляко блокувати, в залежності від ступеня його політичної лояльності до діючого «демократичного європейського режиму Януковича-Азарова». А діючий президент, на своїх піар-показушних нарадах, по ніби то боротьбі з криміналітетом, аналогічно до історії із закупівлею АПУ Януковича, наркотиків у наркоділків через інтернет, буде показувати статистику «підпільно-діючих незаконних опозиційних інтернет-видань». Всі інші, ще діючі та зареєстровані на той час інтернет-видання, будуть вже всіляко «задовольняти демократичну «азаровщину».

Натомість, справжні європейські демократичні країни та їх уряди, як наприклад Фінляндії, насправді переймаються турботами і проблемами своїх громадян і підростаючого покоління, законом закріпляють право(!) на вільний доступ до Інтернету, на мегабітному каналі. До 2015 року мешканці Фінляндії зможуть виходити в Інтернет зі швидкістю 100 МГбіт на секунду. В Уряді Фінляндії (а не України, з її «азаровщиною») порахували, що інтернет не забаганка чи розвага, а частина повсякденного сучасного життя кожного фіна. А рівень користувачів інтернетом сягає 96 відсотків громадян. Новим фінським законом провайдерів зобов’язали підключити і решта 4 відсотка громадян.

Уряд «проФФесіоналів та реФФорматорів» Азарова жодним чином не цікавить вкрай незадовільний рівень поширення та користування інтернетом простих українців (всього близько 25 відсотків українців), зате вкрай цікавить як тотально поширити цензуру у ЗМІ, та в мережі інтернету зокрема. В додаток пообкладати різними штрафами незалежні та опозиційні інтернет-видання.

А чому б народові не запровадити обкладання штрафами прем’єра Азарова, за не знання і не володіння українською мовою на достатньому рівні, що б не соромно було за державу. Або, запровадити штраф за не знання президентом Януковичем елементарного дипломатичного Протоколу, коли під час державного гімну Республіки Шрі-Ланки, замість стояти струнко разом з VIP-гостем держави, Янукович його примушує проходити вздовж строю Почесної варти України, поклонятися державному прапорові України(!), і посеред гімну країни-гостя, представляти свою команду «проФФесіоналів та реФФорматорів». Штрафувати перший раз на 2040 євро, а другий раз протягом року на 5100 євро. За кожну дурницю і хронічне паплюження високої гідності називатися державним службовцем першої категорії держслужби, на очах у всієї світової громадськості.

І на останок. Звернення до команди «проФФесіоналів та реФФорматорів» з Банкової та «проФФесіоналів» з МЗС, які обходяться державному бюджету в майже 2,0 млрд. грн. у 2010 році. Слово «Вельмишановний» українською пишеться через «И», а не «ЬI».

Не ганьбіть Україну, вже навіть перед Шрі-Ланкою!

Ще, не… «с приветом»

Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» Юрій Романюк