друкувати


В.Фесенко: Місцеві вибори стануть тестом для подальшого розвитку України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-01 08:45:50

Місцеві вибори стануть тестом для подальшого розвитку України. Про це заявив директор Інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко. Перший іспит, який відбудеться під час виборів - це тест на демократію, переконаний політолог.

Адже чимало представників нового політичного режиму прагнуть зробити владу та суспільство більш керованим. Тож саме вибори на місцях мають остаточно вирішити чи відбудуться вони на конкурентній основі чи в державі нині переважає авторитаризм. Розвиток місцевого самоврядування ще один іспит для суспільства під час виборів.

Адже саме ця тема була оголошена в реформах, які пропонувала новообрана влада. Нині в Україні, зазначає Фесенко, збільшилась кількість молодих претендентів на посаду мера. Під час місцевих виборів , прогнозує політолог, матимуть перевагу позапартійні кандидати. Однак як саме складеться ситуація в Івано-Франківську невідомо. Фахівці інституту Горшеніна напередодні виборів обіцяють оприлюднити рейтинги найбільш перспективних політиків Прикарпаття.

Джерело: Радіо «Західний полюс»