друкувати


Понад 12 тисяч українців займаються бойовим гопаком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-30 05:15:35

Міць і сила будь-якої держави залежить від того, наскільки вона створює можливості для розвитку і виховання дітей. Таких, які тверезо мислять, мають відкриту свідомість, знають, що таке мораль і бути патріотом. А ще – уміти постояти за себе. Дух патріотичного виховання молоді – це основний елемент мистецтва, яким в Україні захоплюються дедалі більше людей. Найменшим з них сьогодні сім років, найстаршим – за сорок. Понад 12 тисяч українців займаються козацьким стилем тренувального єдиноборства – бойовим гопаком.

У селі Пороги Богородчанського району Івано-Франківської області під опікою досвідчених інструкторів зараз вивчають ази бойового гопака 32 школярів з Прикарпаття. Деякі з дівчаток і хлопчиків вже не вперше в таборі і ні на мить не шкодують, хоча щодня – по три виснажливих тренування.

В один з днів у табір завітали гості з міліції, та ще й такі, які знаються на мистецтві єдиноборств. Співробітники підрозділу спеціального призначення «Беркут» продемонстрували дітям не тільки професійну виучку, але й показали їм найпростіші прийоми самозахисту від зловмисників. З цікавістю підлітки ознайомилися із спецзасобами та зброєю, яка є на озброєнні працівників елітної служби міліції. Своєю чергою, міліціонери не приховували свого захоплення від того, що побачили у виконанні навіть початківців з бойового гопака. Протягом літа працівники міліції побувають у всіх дитячих оздоровчих таборах в області, щоб познайомити школярів з буднями міліції, провести профілактичні бесіди щодо переваг здорового способу життя.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області