друкувати


Ю.Романюк: «Вухо від оселедця, а не посади голів рад усіх рівнів»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-28 01:57:16

Коментуючи заяву заступника голови ПР Рибака, під час своєї зустрічі з активом прикарпатських регіоналів, про необхідність приходу ПР до влади на посади голів усіх рад та формування своєї більшості в радах усіх рівнів, голова фракції БЮТ в облраді та заступник голови обласної організації партії «ВО»Батьківщина» Юрій Романюк, заявив наступне:

«Жодного голови міської, районної, чи тим більше обласної ради на Прикарпатті, партія Регіонів, за будь-яких обставин, не отримає. Жодного!!!

Вухо від оселедця регіонали отримають, а не посади голів рад на Івано-Франківщині. І це не емоції чи бравада, а це холоднокровний діагноз розбурханого глибоким обуренням суспільства.

По-перше, регіонали вже нанесли галичанам глибинну криваву серцеву рану та болісну прививку їх абсолютного несприйняття. Все, що натворили Янукович-Азаров-Табачник, за свої перші «тріумфальні» 100 президентських днів, з невизнанням на європейському рівні геноцидом Голодомор українців, пролонгація перебування ЧФ РФ до 2042 року, формування коаліції «тушок» у ВРУ, скасування євроатлантичної інтеграції та впровадження зовнішньополітичного курсу держави на позаблоковість, всебічне обмеження української мови та культури, намагання змінити Конституцію з метою збільшення президентських повноважень та конституційне запровадження двомовності, здача наших стратегічних галузей промисловості Росії, і багато іншого, створює природньо-об’єктивні причини категоричного несприйняття партії Регіонів, литвинівців та інших зрадників національних інтересів та світоглядних цінностей українців виборцями Прикарпаття зокрема, та Галичини в цілому.

У регіоналів буде нездоланна проблема подолати навіть 3 відсотки в усіх районах та містах області. Не можна технологію президентської кампанії екстраполювати на місцеві вибори. Зрада містечкових прикарпатських «противсіхів» під час президентських виборів, між першим та другим турами, коли усі без виключення народні депутати з «Нашої України» від області, голова ОДА Палійчук, голова обласної ради Олійник та всі їх заступники, голови РДА та всі їх заступники, з усією безмежною армією менших чиновників, котрим Ющенко-Палійчук наобіцяли збереження їх на своїх посадах, у разі їх підтримки кандидатури Януковича, і обов’язкової агітації та пропаганди проти голосування за Тимошенко, призвело до отримання регіоналами понад 3 відсотків в області. Після своєї перемоги Янукович їх майже усіх «кинув», повиганяв, «зачистив» та з ганьбою відправив у політичне небуття. Тому соціальної, політичної, світоглядної та ментальної підтримки регіоналів на Галичині просто вже немає і не буде!

По-друге. Найголовніше завдання, це об’єднання всіх демократичних сил Прикарпаття проти «регіональної» навали, спроб реваншу та фальсифікацій на чергових виборах. Об’єднання потрібно для одного: не поборювання один-одного, а спільно протистояти регіоналам та їх приспішникам. Ведення скоординованої боротьби усіх демократичних партій, в рамках учасників обласного Комітету захисту України, проти регіоналів.

По-третє. Всебічне висвітлення та інформування виборців Прикарпаття, з метою тотального недопущення чергового обдурювання виборців та обрання запрограмованих зрадників демократичних цінностей, приречених союзників та коаліціантів мізерної зграйки регіоналів у радах - «противсіхічних» колаборантів (обласна партія «Наша Україна» - Зіновія Шкутяка, екс-голови ОДА Палійчука, голови облради Олійника… та інших) політично зайвих та обтяжних для області «хресних батьків пришестя Януковича».

Дотримання цих трьох основних, фундаментальних факторів майбутньої виборчої кампанії, є гарантованою запорукою тотальної абсолютної домінуючої перемоги демократичних партій-учасників обласного Комітету захисту України, та обрання виключно з їх числа голів рад усіх рівнів, а не регіоналів.

Автор: Юрій РОМАНЮК