друкувати


На прикарпатських держслужбовців чекає розгромна переатестація

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-28 10:15:27

Професійний рівень багатьох службовців підрозділів Івано-Франківської облдержадміністрацій не відповідає вимогам часу. В цьому переконаний губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

«Якось я летів в Канаду, на зустріч з прем’єр-міністром провінції Альберта, - прозповів він «Екпресу», - вже в літаку я попросив надати мені усю інформацію про ситуацію в області, зокрема щодо сільського господарства, промисловості, євроінтеграції. Відкриваю папку, а там нафталін сімдесятих років. Очевидно так далі продовжуватись не може».

Вихід із ситуації, що склалася, голова ОДА вбачає у проведенні позачергової переатестації апарату облдержадміністрації. Першочерговій перевірці професійного рівня підлягає персонал головних управлінь туризму, євроінтеграції та розвитку інфраструктури, економіки, промисловості, аграрно-промислового комплексу. На них переатестація чекає вже з 1 липня. Решту управлінь їх участь очікує з 1 лютого наступного року.

«Вимогами до держслужбовців, - продовжує пан Вишиванюк, - будуть: професійна підготовка, знання інформаційних технологій та знання двох іноземних мов».

Навряд чи більшість працівників апарату ОДА відповідає цим вимогам, зокрема володіє на достатньому рівні двома іноземними мовами. В той же час, в області, де філологічна база місцевого Прикарпатського університету вважаються дуже сильною, переатестація держслужбовців дає шанси на працевлаштування для випускників вишів.

Автор: Сергій БІЛИЙ