друкувати


Новий Бюджетний кодекс передбачає збільшення прибуткової частини місцевих бюджетів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-24 08:00:09

Новий Бюджетний кодекс передбачає збільшення прибуткової частини місцевих бюджетів.

За словами Галини Карп, директора Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, по новому Бюджетному кодексу в 2011 році місцеві бюджети отримають додатково близько 23 млрд гривень.

З цих грошей 9,5 млрд гривень отримають столиці - Київ і Сімферополь, 10 млрд грн - міста республіканського і обласного значення, 1,6 млрд грн - райони, 1,6 - села і селища.

Додаткові прибутки місцеві бюджети отримають в результаті передачі їм частини прибутків держбюджету. Так, за словами Карп, до місцевих бюджетів передадуть близько шести видів загальнодержавних податків і зборів, крім того, вони отримають частину податку на прибуток.

Карп також повідомила: "З метою стимулювання органів місцевого самоврядування до вступу загальнодержавних податків і зборів, планується 50% від перевиконання загальнодержавних податків і зборів по двох видах - це податок на прибуток і акцизний збір - також зарахувати до місцевих бюджетів, але до загального фонду".

Як повідомлялося, Київська міська рада прийняла міський бюджет на 2010 рік з прибутками 16,051 млрд. гривен і витратами 16,118 млрд гривен.

Джерело: ТСН.ua