друкувати


64% росіян вважають, що Росія і Україна повинні бути незалежними

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 04:50:27

Більшість жителів Росії не бажають возз'єднання з Україною в єдину державу, проте вважають, що країни повинні бути дружніми, без віз і кордонів. Об'єднання в єдину державу Росії і України підтримує лише 13% респондентів.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією "Левада-центр".

Згідно з даними дослідження, 64% опитаних вважають, що Росія і Україна повинні бути незалежними, але дружніми державами - з відкритими кордонами, без віз і митниць.

Об'єднання в єдину державу Росії і України підтримує лише 13% респондентів. Ще 17% виступають за те, щоб між Україною і РФ були закриті кордони, введений візовий режим. 6% не змогли відповісти на запитання.

Автори дослідження відзначають, що кількість прихильників возз'єднання в єдину державу з Україною в Росії стало падати після війни на Кавказі в серпні 2008 року.

У цілому більшість опитаних росіян (52%) очікують подальшого поліпшення відносин між Україною і Росією в найближчі роки.

Дослідження проводилося 21-25 травня 2010 року, опрошено1600 жителів РФ у віці від 18 років у 130 населених пунктах 46 регіонів країни.

Джерело: ТСН.ua