друкувати


І.Шумега: розкол Руху інспірували особи, які не є членами партії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 03:30:34

Про ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день в Івано-Франківській крайовій організації Народного руху України говорив на засіданні прес-клубу «Вектор» 22 червня голова структури Ігор Шумега.

З його слів, усі роки існування Народного руху України були сили, які намагались розколоти партію. Особливо антирухівські сили активізувались сьогодні. «Є багато членів, які вийшли з партії, - розповідає пан Шумега, - і з-зовні ініціювали розкол. Два Рухи немає. Є один Рух, який називається Народний рух України і є частина членів, які вийшли з партії, створили громадську організацію під назвою Народний рух України ім. В.Чорновола і намагаються відібрати у нас приміщення». Претензії ГО НРУ ім. В.Чорновола на офісне приміщення Руху І.Шумега вважє необґрунтованими, оскільки партія має у своєму розпорядженні акт на право власності на вказане нерухоме майно і займає володіє ним з 1993 року.

Набагато серйознішими, - на думку керівника івано-франківських рухівців, - є загальнопартійні проблемні питання. Це, насамперед, кадрове питання. «Проблема в тому, - зазначає він, - що більш як 10 років ми не проводили перереєстрацію членів партії». В даний час така перереєстрація робиться частково – в тих осередках, де були проблеми, – і вона вже показала, що партія на Прикарпатті втратила щонайменш 1,5 тисячі членів. Якщо раніше вважалося, що обласна організація нараховує близько 6,7 тисяч осіб, то зараз ця цифра становить лише близько 5 тисяч. Ігор Шумега мотивує розбіжність тим фактом, що багато членів змінили місце проживання і попросту не отримали листи про переєстроцію, які керівництво структури розіслало поштою. Однак, як виявилось, серед осіб, які не підтвердили своє членство у партії, багато відомих на Прикарпатті «рухівців», таких як Ігор Олійник, Володимир Ковальчук та інші, які в даний час посідають не останні посади в області і знайти яких не така вже й проблема. Втім, як визнав лідер обласного Руху, жодних бесід з даного приводу з ними ніхто не проводив.

Автор: Сергій БІЛИЙ