друкувати


Іванофранківці скаржилася М.Вишиванюку на забудовників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-23 01:00:59

Наприкінці минулого тижня під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Плавюка відбулося друге засідання новоствореної Міжвідомчої комісії з питань розгляду звернень громадян міст Івано-Франківська та Калуша щодо порушень норм чинного законодавства з питань містобудування.

Потреба створити таку комісію виникла 7 червня, у день офіційного прийому громадян у голови ОДА. Зокрема, група іванофранківців з вул. Гаркуші скаржилася Михайлові Вишиванюку на надмірну висотність новобудови, буд. №23 . Мовляв, замість «законної п’ятиповерхівки незаконно ростуть наступні поверхи»… Заявників з вул.Чорновола, 67, 69 турбує порушення фонової забудови буд. №65.

Михайло Вишиванюк дав доручення створити обласну Міжвідомчу комісію, яка в 15-ти денний термін покликана вивчити наведені у зверненнях факти щодо порушень правил забудови по вул. Чорновола, Гаркуші і Марійки Підгірянки у місті Івано-Франківську та проспекті Лесі Українки у Калуші. У разі виявлення порушень правил забудови – матеріали передати до правоохоронних органів, – йдеться у згаданому розпорядженні №330. Перше засідання згаданої комісії «з виїздом на місце» відбулося 14 червня.

Уважно заслухавши «інформацію по суті» першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновія Фітеля і нечіткі пояснення з цього приводу начальника головного інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області Василя Рудницького, голова комісії Василь Плавюк запевнив: рішення комісії будуть «виключно у правовому полі; якщо будуть виявлені порушення Закону, про це знатиме прокуратура». Василь Плавюк дав доручення членам комісії – до 23 червня «ще раз детально вивчити» усі проблемні питання щодо будівництва, задокументувати, з тим, аби 25 червня доповісти голові ОДА Михайлові Вишиванюку.

В рішенні комісії записано: до 23 червня інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області внести пропозиції забудівнику по вул.Гаркуші, 23 м.Івано-Франківська щодо припинення будівельних робіть на об'єкті до вирішення справи у Верховному Суді України. У зв'язку з прийняттям виконкомом Івано-Франківської міськради та сесією ряд рішень щодо надання дозволу на будівництво та проведення проектно-пошукових робіт на вул.Чорновола,65, звернутись до головного архітектора міста з приводу надання інформації щодо законності погодження генплану забудови ділянки та фасадів зазначеного об'єкту. Заявникам рекомендовано звернутися до міськвиконкому за повною інформацією відносно забудови, а у випадку незадоволення вимог – дане питання вирішувати у судовому порядку. При виявленні грубих порушень норм чинного законодавства з містобудування, винних осіб буде притягнено до відповідальності. Копію звернень громадян з вул. Марійки Підгірянки обласного центру комісія надіслала в правоохоронні органи для прийняття рішення відповідно до компетенції. Водночас заявників з Калуша, з проспекту Лесі Українки повідомлено про те, що «будову», в яку вони внесли кошти, включено до іпотечного кредитування об'єктів незавершеного будівництва.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА