друкувати


Податківцями Івано-Франківщини донараховано майже 15 млн грн податку з доходів фізичних осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-22 04:45:26

Податковими органами області спільно з правоохоронними і іншими контролюючими органами проводяться перевірки підприємств, які тінізують оплату праці, виплачують її в нижче законодавчо встановлених розмірах, не використовують наявні грошові кошти на погашення боргів по оплаті праці.

За наслідками проведених в цьому році 145 документальних перевірок до бюджету донараховано 14,9 млн грн податку з доходів фізичних осіб. Серед порушень встановлено ведення подвійної бухгалтерії, приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок «тіньових» коштів, надання різного роду матеріальних та соціальних благ без належного оподаткування.

Зокрема, проведеною документальною перевіркою одного з ВАТ встановлено, що зазначеним підприємством здійснювались виплати коштів громадянам за закуплені в них товарно-матеріальні цінності, оренду автомобільного транспорту, а також окремим працівникам надавались додаткові блага (подарунки). Всього підприємством здійснено таких виплат на загальну суму 38,0 тис. грн, з даної суми податок з доходів фізичних осіб не утримано у джерела виплати та, відповідно, не перераховано до бюджету. За результатами документальної перевірки до бюджету донараховано 17,1 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій.

За матеріалами перевірок 40 справ передано до правоохоронних органів, порушено 12 кримінальних справ.

Джерело: Відділ оподаткування доходів фізичних осіб ДПА в Івано-Франківській області