друкувати


Правоохоронці прикарпаття серйозно стурбовані ситуацією на молодіжних дискотеках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-22 05:30:00

Міліція Івано-Франківщини у межах своєї компетенції намагатиметься вплинути на негативні процеси, пов’язані з обігом наркотичних засобів серед завсідників нічних дискотек у розважальних закладах.

Уночі минулої п’ятниці правоохоронці здійснювали профілактичні заходи поблизу місця проведення нічної дискотеки на вулиці Українських декабристів в Івано-Франківську і зафіксували непоодинокі факти появи молодих людей у стані наркотичного сп’яніння або осіб, котрі мали намір пронести на дискотеку наркотичні засоби. До прикладу, біля розважального закладу затримано 35-річного жителя Галицького району, в якого при поверхневому огляді були виявлені чотири паперові згортки з марихуаною. Такий же наркотичний засіб вилучили у ще трьох молодих людей. Утім, доводиться констатувати, що виявлені факти незаконного зберігання наркотиків лише дещиця дійсної кількості наркотичних засобів, які є в «обігу» серед відвідувачів нічних дискотек. Зараз вирішується питання про порушення щодо затриманих кримінальних справ.

У цьому місяці в Івано-Франківську міліціонери «відпрацювали» вже другий розважальний заклад і в кожному випадку задокументували порушення антинаркоманійного законодавства. Подібні профілактичні заходи правоохоронці проводитимуть й надалі. З іншого боку, міліція настійливо рекомендує власникам розважальних закладів посилити контроль за ситуацією, яка відбувається під час проведення нічних дискотек. У разі виявлення фактів незаконного зберігання, а тим паче збування наркотиків у місцях проведення дозвілля молоді, органи внутрішніх справ ініціюватимуть питання про закриття або обмеження в діяльності таких закладів.

З початку цього року на розгляд органів влади міліція спрямувала вже 8 подань про порушення антинаркоманійного законодавства вихованцями навчальних закладів або відвідувачами розважальних закладів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області