друкувати


Новий івано-франківський автовокзал: плюси і мінуси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-22 10:30:00

З відкриттям нового автовокзалу в Івано-Франківську здавалося, що нарешті вирішаться значні проблеми з розв’язкою пасажиропотоку й автотранспорту. На ньому  ніби й передбачено все: просторі зали, кілька кас, платформи — окремо на кожен керунок, лавочки.

Та пасажири в перші дні почувалися на ньому незатишно.  Найперше, повіяло «совдепією» від довжелезних черг (звиклося, було, що сідаєш собі в перший-ліпший автобус, займаєш «сидяче» місце чи, поспішаючи, прилаштовуєшся стояти в салоні — зручно, як для завжди заклопотаного народу). Далеченько розташовані туалет, кіоски з кавою чи булочками. А якщо пасажир завантажений кількома сумками, проблемно добиратися до автовокзалу з міської маршрутки, зупинки тролейбуса, таксі або ж із потяга.

Обов’язковість квитка часто-густо залишає «за бортом» сільських пасажирів. Раніше водій автобуса найперше брав «своїх» пасажирів — жителів  певного віддаленого села, а вже   опісля, як було місце, — до райцентру чи ближніх сіл. Тепер же, поки достоїшся в черзі за квитком, «твій» автобус лише хвоста показав... Так, зокрема, доводилося їхати лише до Городенки пасажирам із села Копачинців, які добиралися автобусом «Івано-Франківськ—Чернелиця».

— Щоб уникнути незручностей,  — прокоментувала ситуацію диспетчер обласного автовокзалу Марія Олексюк, — раджу заздалегідь потурбуватися про квитки, придбавши їх у касах   попереднього продажу. Адміністрація дослухалася до скарг пасажирів, і вже обладнано дві додаткові каси для їх зручності. Також раджу телефонувати до нашого довідкового бюро й за потреби бронювати квитки за телефоном 0-342-75-08-30. Сподіваюся, одначе, що з часом усе владнається й пасажири відчують переваги нового автовокзалу.

Автор: Людмила СТРАЖНИК
Джерело: Газета "Галичина"