друкувати


Кращі європейські кампанії проти насильства презентували на міжнародній конференції в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-21 09:07:58

15 червня у Києві відбулася міжнародна конференція «Соціальна реклама: обмін досвідом». На конференції були представлені найкращі європейські приклади комунікаційних кампаній в соціальній сфері і, зокрема, у сфері боротьби з насильством, спрямованим проти жінок і дітей.


Учасниками конференції були журналісти, проекти-партнери, міністерства, правозахисні асоціації та регіональні неурядові організації. Особлива гострі дискусії точилися щодо питань домашнього насилля, гендерної рівності, прав дітей, обговорювалися найкращі та найгірші комунікаційні практики їх вирішення. Учасники заходу протягом двох днів мали можливість відвідати 5 майстер-класів, які проводили провідні європейські експерти, подивитися фільми про насильство щодо жінок та дітей, а також виставку найкращих комунікаційних практик. «В Україні тільки починають проростати паростки комунікаційних кампаній в соціальній сфері і, зокрема, у сфері боротьби з насильством, спрямованим проти жінок і дітей. Тому дуже важливо, що ми можемо отримати такий цінний європейський досвід. Наше завдання – максимально використати цей досвід для вирішення проблем насильства в Україні», - зробили висновок учасники конференції.

Конференція організована проектом «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», що фінансується Європейським Союзом та має на меті реалізацію ефективної мультимедійної кампанії для зміни стереотипів в українському суспільстві і підвищення обізнаності громадян щодо прав жінок та прав дітей в Україні.

Захід проходив за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, а також за участі Міністерства культури і туризму, Комітету з питань суспільної моралі при Кабінеті Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань суспільної моралі, Національної Ради України з телебачення та радіомовлення, Державного Комітету України з телебачення та радіомовлення.

Автор: Галина ЄРЕМІЦА, вільна журналістка, учасниця конференції