друкувати


І.Насалик: У виборах партнерів не буває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-21 09:00:13

Українська партія братиме якнайактивнішу участь у місцевих виборах. Про це заявив новообраний голова обласної організації партії, мер м.Калуша Ігор Насалик.

З його слів, сьогодні УП має усі можливості для того, щоб показати на виборах високі результати. «Сьогодні в Українській партії багато людей, з якими ми починали в УНП, - зазначив пан Насалик, - багато людей з громадської організації «Голос нації», багато нових людей. Головне: ми зібрали не тих, які декларують, а тих, що вже довели свою здатність щось робити». Крім того, потужні осередки УП вже розбудовані, крім Прикарпаття у Львівській, Тернопільській, Волинській областях. Загальна чисельність її членів, зі слів новоспеченого голови, перевищує 7 тисяч осіб.

Як повідомив І.Насалик, його структура не матиме жодних партнерів, оскільки у виборах партнерів бути не може. Партнери, на думку політика, завжди можуть зрадити домовленостям. «Тяжче викупити мажоритарників, - зазначив він, ніж викупити одну партію». В зв’язку з цим, щоб уникнути випадкових членів в Українські партії, діяльність структури фінасуватимуть її члени, а не навпаки.

Зауважимо, що раніше Українська партія асоціювалась у краян з різного роду радикалами та маргіналами, зокрема «тризубівцями» та колишніми «унсовцями». Зрештою, попередній голова Івано-Франківської обласної організації партії, а зараз заступник її керівника Олексій Щерба за сумісництвом є помічником командира обласного загону радикальної напівмілітарної Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. С.Бандери. Прихід до влади в ІФОО УП Ігоря Насалика, який, за його власним зізнанням вже півроку є членом партії, дає надію на те, що структура набере цивілізованого вигляду сучасної партії європейського типу.

Автор: Сергій БІЛИЙ