друкувати


Івано-Франківська бібліотека долучилася до міжнародної програми «Бібліоміст»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-21 05:20:34

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка стартував проект «Створення обласних тренінгових центрів» в рамках програми «Бібліоміст».

На урочистому відкритті проекту директор бібліотеки Людмила Бабій, заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський та менеджер з комунікації програми «Бібліоміст» Діяна Пайковскі наголошували на значенні функціонування навчального центру, його головних завданнях у підготовці бібліотечних працівників.

Під час круглого столу «Інтернет в публічній бібліотеці. Доступ місцевої громади до електронних ресурсів виступили представник Вашингтонського офісупрограми «Бібліоміст» Метью Вандерверф (США), начальник обласного управління культури Володимир Федорак, регіональний представник IREX Богдан Микицей та регіональний представник благодійного фонду «Україна – Свята Родина» Оксана Говера обговорили питання інформатизації суспільства через публічні бібліотеки, можливості Інтернету для якісного та оперативного забезпечення інформаційних потреб населення краю, роль у цьому програми «Бібліоміст».

На важливості вільного безкоштовного доступу до електронних ресурсів для місцевої громади наголошували заступник голови Рожнятівської РДА, депутат обласної ради Наталя Мельник, директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак, селищний голова Брошнів-Осада Володимир Борович та Ясеньський сільський голова Володимир Вагилевич, які будуть впроваджувати проект на теренах Рожнятівщини.

Гості зі США закликали учасників круглого столу – директорів районних ЦБС - взяти активну участь у написанні грантових проектів в рамках програми «Бібліоміст», яка, за їхніми словами, відкриває нові можливості для українських бібліотек.

Відбулося показове заняття в тренінговому центрі, яке розпочалося відео-зв’язком через скайп з навчальним центром Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Довідка:  Програма «Бібліоміст» впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках партнерства з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерством культури і туризму України, Українською бібліотечною асоціацією (УБА).

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА