друкувати


Підписання угоди про асоціацію України і ЄС може відбутися до кінця 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-21 09:15:28

Підписання угоди про асоціацію України і ЄС може відбутися до кінця 2010 року. Таку думку в коментарі журналістам висловив віце-прем'єр-міністр України з питань економіки Сергій Тігіпко.

"У нас повинна бути угода "Про асоціацію"до кінця поточного року. В угоду повинна входити зона вільної торгівлі. Якщо й не буде до кінця року, то ми повинні з української сторони зробити все, щоб залишилися тільки політичні питання", - заявив політик.

За словами віце-прем'єра, Україні не потрібен ніякий календар, тому що уряд веде переговори, частина за частиною погоджуючи відповідні блоки переговорів. "Важким для нас буде, безумовно, сільське господарство. Ми знаємо, наскільки це чутливе питання для ЄС, але й для України це - стратегія, тому переговори тут йдуть в даний момент досить важко. Чим вони закінчаться, подивимося", - зазначив політик.

Разом з тим Тігіпко підкреслив, що ускладнення в переговорах по сільському господарству виникають через почуття конкуренції з боку великих сільськогосподарських виробників - членів ЄС, таких як Франція та Іспанія.

Джерело: ТСН.ua