друкувати


Кондиціонери не зовсім безпечні для здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-18 07:00:54

Неймовірна спека додала роботи продавцям та встановлювачам кондиціонерів. Адже іванофранківці почали масово купувати ці прилади охолодження. Медики запевняють, дана річ хороша, однак не зовсім безпечна для здоров'я.

Перший мінус полягає у великій різниці між температурою повітря на вулиці та в кондиціонованому приміщенні. Зрозуміло, що коли на вулиці плюс сорок, а у приміщенні на двадцять градусів менше - це величезний стрес навіть для здорового організму.

А якщо в когось вже є хронічні захворювання, йому треба бути особливо обережним. Крім того, запевняють лікарі, в більшості випадків літні застудні захворювання, які люди пов'язують з алергіями - наслідок дії кондиціонерів. Навіть виробники цих приладів визнають, що на неочищених фільтрах можуть накопичуватися хвороботворні бактерії та віруси. Тому фільтр необхідно очищувати приблизно раз на місяць. Мешканці про всі застереження знають..Однак задуха в квартирах змушує витрачати чималі гроші та встановлювати в помешканнях подібні охолоджувачі. Власники кондиціонованих приміщень можуть здихнути з полегшенням. адже спека і посуха цього літа прогнозують синоптики будуть ще масштабнішими, ніж минулого. 11 і 12 червня наша погода уже побила рекорд температурного максимуму, починаючи з 1881 року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»