друкувати


Р.Струтинський: Ми всі працюємо в одній команді – команді президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-18 12:00:39

16 червня в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулася нарада керівників апаратів, начальників організаційних відділів районних державних адміністрацій та керуючих справами виконкомів міських рад міст обласного значення, на якій головував заступник голови-керівник апарату ОДА Роман Струтинський.

Йшлося про удосконалення роботи апаратів РДА та міськвиконкомів, відповідно до основних положень червневого Звернення Президента України Віктора Януковича до українського народу.

«Ми всі працюємо в одній команді – команді президента України, яка визнає і цінує професіоналів , - підкреслив у своєму виступі досвідчений кадровик Роман Струтинський. - З перших кроків діяльності нового Уряду і Президента всі органи виконавчої влади - від центру до регіонів - займаються економічною проблематикою. Питання ставиться надзвичайно жорстко. Глава держави особисто вимагає від урядовців та керівників регіонів конкретних дій під конкретні результати - виведення країни з фінансової, економічної та соціальної кризи».

Роман Струтинський навів приклад: впродовж минулих 5 років промисловість області «мала мінус 23,1, а за два місяці роботи команди Михайла Вишиванюка цей мінус скорочено на 9% і до кінця року у нас є наміри подолати відставання у цій галузі».

Принагідно заступник голови-керівник апарату ОДА пригадав своїм колегам з районів і міст, що під час минулої каденції команди Михайла Вишиванюка промисловість області «мала плюс 27%». Водночас Роман Струтинський наголосив на основних економічних завданнях і перспективах області, на «завданні із завдань» - відродження прикарпатського села, задля чого прийнято Стратегію розвитку агропромислового комплексу області до 2015 року. Йшлося і про те, що в Кабінеті Міністрів України уже є проект урядової постанови про порядок використання коштів Стабілізаційного фонду для здійснення фінансової підтримки АПК через механізм здешевлення кредитів, за словами Романа Струтинського, « через селянський банк»,

«АПК області на особистому контролі Михайла Вишиванюка, бо він «як ніхто інший знає проблеми села і бачить як саме їх можна вирішити», - зазначив Роман Струтинський.

Водночас заступник голови-керівник апарату ОДА запевнив: такі наради-семінари проводитимуться щомісячно, або раз на два місці, в тому числі виїзні, з обміном досвіду на місцях, «як це успішно практикувалося раніше».

Про удосконалення роботи з попередження проявів корупції в органах виконавчої влади - на таку тему був виступ начальника управління державної служби Головного управління держслужби України в Івано-Франківській та Чернівецькій областях Яреми Петріва. Заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату ОДА Євген Мельничук розповів учасникам представницької наради про нові форми і методи оргмасової роботи та впровадження системи управління якістю; начальник відділу кадрової роботи Анатолій Мельничук поділився актуальними питаннями роботи з кадрами; начальник відділу контролю апарату ОДА Марія Зрайко наголосила у своєму виступі на здійсненні чіткого контролю за документами.

Йшлося на обласній нараді і про інформаційно -комп»ютерне забезпечення апаратів РДА та міськвиконкомів, про роботу зі зверненнями громадян, ведення Державного реєстру виборців, про стан мобілізаційної роботи тощо.

Досвідом роботи поділилися з колегами керівники апаратів - Снятинської РДА Дарія Личук, Рожнятівської РДА Зіновій Пицик, а також начальники оргвідділів - Городенківської РДА Василь Гордієвич та Богородчанської РДА Тарас Рашкевич.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА