друкувати


Свято бігу в Івано-Франківську очолять спортсмени-олімпійці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-18 03:00:00

Традиційне гарне спортивно-масове свято. Так охарактеризував начальник обласного управління фізкультури та спорту Роман Вірастюк відзначення в обласному центрі Всесвітнього олімпійського дня бігу, що відбудеться 19 червня.


Участь у спортивному святі візьмуть представники усіх категорій мешканців Прикарпаття: від заслужених спортсменів-олімпійців до дошкільнят і інвалідів.

Змагання розпочнуться урочистим відкриттям на площі перед приміщенням Івано-Франківської облдержадміністрації і відбуватимуться у шести категоріях: серед дошкільнят на дистанціях 30-50 м, школярів 7-14 років – 500 м, школярів 14-17 років – 1000 м для хлопців і 500 м для дівчат, серед студентської молоді, спортивних аматорів та ветеранів спорту, а також серед інвалідів – усі на 1000 м. Окремо відбудеться презентаційний забіг професійних атлетів-учасників Олімпійських ігор різних років. Участь в ньому візьмуть відомі спортсмени Роман Вірастюк, Тетяна Ляхович, Рман Месик, Христина Стуй, Сервін Сулейманов, Богдана Мацьовська, Володимир Бо щук, Олександр Лазарович. Планується, що в заходах з відзначення Олімпійського дня бігу візьме участь близько 500 осіб, в тому числі делегації по 15-20 спортсменів з усіх районів області та міст обласного підпорядкування. Крім того, в різні дні в районах та містах відбудуться свої святкування. Зокрема, 17 червня такі заходи відбулися в Калуші.

Минулого року, – розповідає керівник Івано-Франківського міського спортивного комітету Віталій Матешко, – найстаршому учаснику свята бігу бло 74 роки». Проте організатори акція переконані, що цього року їм вдасться подолати цей віковий рекорд.

Для усіх учасників забігів представники управління фізкультури і спорту Івано-Франківської ОДА та Національного олімпійського комітету підготували призи і подарунки. Зокрема, всі учасники отримають футболки від Облдержадміністрації, а переможці – спортивні костюми, футболки, кепки, медалі, значки та вимпели – від НОК та обласного управління фізкультури і спорту.

«Краще хай дитина бігає по вулиці і отримує за це футболку, аніж буде курити і пити пиво, – підсумував керівник відділення Національного олімпійського комітету в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, – наша ціль – пропаганда здорового способу життя».

Автор: Сергій БІЛИЙ