друкувати


М.Олінійчук: Лікарняні ліжка треба перепрофільовувати на наркологічні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-18 10:00:23

30% лікарняного ліжкового фонду на Прикарпатті сьогодні використовуються нераціонально. Таку статистику навів під час організованого Громадським форумом круглого столу з проблем медичної галузі Івано-Франківська перший заступник начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Микола Олінійчук.

Зі слів медичного чиновника, багато ліжок медичних закладів області сьогодні слід переорієнтувати у наркологічні, оскільки кількість таких хворих постійно зростає. Найбільш загрозливими, за даними пана Олінійчука, є темпи зростання кількості захворювань, пов’язаних з вживанням алкоголю, проте зростає і кількість тих, хто вживає наркотики.

Крім того, - переконаний заступник начальника управління, - сьогодні на часі є створення в Івано-Франківську однієї потужної міської клініки, де обстеження пацієнтів та надання медичної допомоги відбувалось би у по всіх без виключення профілях у поєднанні з науковою діяльністю. Одночасно, необхідно відкрити в обласному центрі хоча б одну лікарню невідкладної медичної допомоги, як це зроблено в багатьох інших містах, а також ліквідувати номерні лікарні, створивши на їх базі спеціалізовані медичні заклади. Це, мовляв, дозволить не розпилювати сили медичних спеціалістів і підтримувати на належному рівні їх професійні навички.

Ліжка, які вивільняться, можна, на думку М.Олінійчука, використати для створення при лікарнях відділень денного стаціонару, що жох волить значно здешевити медичні послуги.

Автор: Сергій БІЛИЙ