друкувати


Бібліотеки в Україні стрімко комп'ютеризовують

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 03:15:58

Бібліотеки в Україні стрімко комп'ютеризовують. Кошти на це виділяє фундація Біла і Мелінди Гейтс. Їхня програма "Бібліоміст" - одна з 10, які наразі впроваджують у світі. Наша держава - в числі восьми країн, у яких запровадили цей проект.

Перший крок програми "Бібліоміст", розрахованої на 4 роки, - комп'ютерне облаштування 25 обласних бібліотек країни. Тепер, каже представниця фонду, облаштовуватимуть районні бібліотеки та їхні філії у селах. Українські сільські бібліотеки, констатує пані Діана, у жахливому стані. Однак їх комп'ютеризація, згідно попереднього досвіду, викликає інтерес до цих закладів у громади.

А як наслідок і у місцевої влади, що виділяє кошти на їх фінансування. Послуги у комп'ютеризованих бібліотеках, запевняє регіональний представник програми Бібліоміст, будуть безкоштовними. Як і знайомство прикарпатських бібліотекарів з інформаційними технологіями. Воно відбуватиметься ось тут, у щойно відкритому трейнінговому центрі. Впровадження у бібліотечній сфері новітніх підходів та послуг, каже Богдан Микицей, це нове дихання для цих звичних і забутих більшістю дорослих мешканців краю громадських закладів. Однак комп'ютерами аж ніяк не прагнуть витіснити з бібліотек її основних мешканців - книги.

Джерело: Радіо «Західний полюс»