друкувати


В Україні немає необхідного устаткування, яке ідентифікує якість ліків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 11:50:22

В Україні немає лабораторії з експертизи лікарських засобів. Про це заявила голова профільного комітету Верховної Ради Тетяна Бахтєєва.

"На сьогоднішній день Україна не має комплексу устаткування, який може ідентифікувати, що таке є ця пігулка", – сказала Бахтєєва.

Вона пояснила, що необхідно створення не однієї лабораторії, а замкнутого комплексу при державній інспекції за якістю лікарських засобів.

Бахтєєва зазначила, що вартість створення такої лабораторії становить 65 млн. грн. З відповідною пропозицією вона звернулася до прем'єра України Миколи Азарова під час наради в Кабінеті міністрів з питань забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів.

На цю пропозицію прем'єр-міністр відповів: "Ми знайдемо ці 65 млн і купимо цю лабораторію".

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров поставив перед Урядом завдання розробити комплексну довгострокову програму мінімум на 10 років, яка визначить шляхи і засоби реформування медичної галузі країни.

Зазначимо, що в Україні планують запровадити страхову медицину до 2012. Кожен працівник сплачуватиме певний відсоток із зарплати до спеціального фонду, який хочуть віддати під контроль держави.

Джерело: ТСН.ua