друкувати


На Коломийщині відбудеться фестиваль автентичної карпатської кухні "Смачний Спас"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-17 05:30:28

Коломийщина славиться не тільки плідними здобутками в сільському господарстві, соціально-економічному розвитку, а й збереженням неповторних традицій та обрядів, народжених прадідами та переданими у спадок.

Торік у неповторному селищі Печеніжин Коломийського району трембіти сповіщали про Міжнародний гуцульський фестиваль "Коломийка-2009", а запальні танці і пісні закликали бути не байдужими до рідного. Коломийщина приймала гостей з-за кордону, охоче з'їжджалася молодь і громадськість. Позитивна аура і захоплення на обличчях учасників фестивалю засвідчили: такі свята варто продовжувати!

В районі всі населені пункти вартують уваги, наділені гуцульським краєвидами і чистим повітрям, тож Спас, безперечно, теж належить до одиних з пристойних сіл.

15 червня 2010 року, під головуванням заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Лесі Білищак відбулося засідання організаційного комітету з питань проведення та організації фестивалю автентичної карпатської кухні "Смачний Спас".

З нагоди свята вирішено провести толоки по облаштуванню місця проведення фестивалю та благоустрою села, облаштувати електропостачання, забезпечити додаткові рейси маршрутних перевезень під час заходу.

Особливу увагу буде звернуто на якість продуктів харчування та дотримання санітарно-гігієнічних умов.

Аби гості безперешкодно змогли потрапити до Спасу, районна влада подбає про якісну дорогу, друковану рекламну продукцію, вказівники тощо.

Відділ містобудування та архітектури райдержадміністрації розробить та встановить план-схему місця проведення фестивалю. Буде наведено також порядок з розташуванням автотранспорту. Спаський сільський голова Олександра Гоянюк спільно з сільським головою села Нижній Вербіж Марією Карпенюк упорядкують придорожні смуги. Найголовніше очікується від відділу культури і туризму райдержадміністрації – концертної програми, аматори та виконавці якої прославили Коломийщину на увесь світ своєю колоритністю і талантом.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА