друкувати


Р.Струтинський виступив в програмі «Влада у прямому ефірі» на ТРО «Тисмениця»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-16 11:45:57

15 червня в програмі «Влада у прямому ефірі» на ТРО «Тисмениця» виступив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Роман Струтинський.

Він ознайомив глядачів із основними принципами роботи керівництва обласної державної адміністрації. Один із них - «менше політики – більше економіки». Тому акцент уваги команди Михайла Вишиванюка ставиться на розвиток промислових підприємств, які є основними донорами надходжень до бюджету, аграрного сектора, підтримку малого і середнього бізнесу, залучення інвестицій, розробку та впровадження інноваційних проектів.

«На жаль, бюджет цього року є бюджетом виживання, а не розвитку», - констатував Роман Струтинський. Проте, з 2011-го заплановано розпочати втілення програми розвитку сіл. Кошти вкладатимуть в інфраструктуру, благоустрій, озеленення, освітлення вулиць, ремонт доріг, будівництво спортивних майданчиків. 2011 рік стане роком благоустрою, впорядкування та розвитку територій населених пунктів.

Торкнулися й теми звернень громадян. «Це питання потребує особливої уваги, - зазначив заступник голови - керівник апарату ОДА, - адже 70% звернень, що надходять в ОДА, могли б вирішуватися на місцях».

В ході діалогу обговорили й тему адміністративно-територіального устрою. Вона, зважаючи на географічне розташування Тисменицького району, є актуальною. На думку Романа Струтинського, кількість районів в області не варто змінювати. А щодо сільських рад, тут – навпаки. Оскільки більшість із них є дотаційними, то з метою економії бюджетних коштів їх варто укрупнити.

Не обминули й тему корупції в органах влади. Так, з метою координації роботи структур виконавчої влади, органів управління, підприємств і організацій щодо соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю при обласній державній адміністрації створено Раду з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю. До її складу увійшли керівництво області, начальники управлінь, відділів, народні депутати, депутати обласної ради, науковці, керівники підприємств. Такі ради створені й у районах.

Обговорили й питання позачергових виборів. 20 червня у чотирнадцяти населених пунктах області будуть обирати голів місцевих рад. У Тисменицькому районі сільських голів обиратимуть громади Марківців та Чернієва.

Чимало запитань стосувалося кадрового забезпечення органів влади, системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, заробітної плати та соціального забезпечення, чисельності апарату та кадрового резерву. Основними вимогами до охочих працювати в системі державної служби є досвід роботи, професіоналізм, відповідальність, ініціатива, порядність, вміння та навики працювати в сучасних умовах, чітке, якісне виконання службових повноважень.

На завершення діалогу Роман Струтинський привітав державних службовців із наступаючим професійним святом, жителям району побажав успіхів та наснаги у щоденній праці.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА