друкувати


Верховний представник ЄС заявила про "життєву важливість" продовження демократичного розвитку України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-15 04:00:32

Верховний представник ЄС Кетрін Ештон заявила про "життєву важливість" продовження демократичного розвитку України та підтримку реформ.

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в імплементації її реформ. Ми чекаємо обговорення наших загальних пріоритетів найближчими місяцями і на майбутньому саміті восени", - підкреслила Эштон.

Верховний представник ЄС також повідомила, що в ході засідання Ради на порядку денному стояли такі питання, як вплив економічної кризи, термінові реформи, які необхідно провести, щоб зустріти виклики.

"Ми готові допомогти Україні в її зусиллях із реформ. Політичні реформи також є ключовим пріоритетом", - додала вона.

"Життєво важливо, щоб Україна продовжувала консолідувати свій демократичний розвиток з повагою прав людини, верховенства права і хорошого управління. Це повинно включати свободу преси, зборів і реформу у сфері юстиції", - заявила Кетрін Ештон.

Крім того, Ештон привітала зобов'язання України працювати над зближенням стосунків з ЄС.
За її словами, сторони обговорили прогрес, досягнутий по переговорах відносно Угоди про асоціацію.

"Угода не лише поглибить стосунки між Україною і ЄС, але також принесе економічні і політичні вигоди нашим громадянам. Підраховано, що зона вільної торгівлі дозволить Україні подвоїти експорт в ЄС", - сказала вона.

Також представник ЄС відмітила важливість продовження співпраці в регіональних рамках, зокрема, з питання Придністров'я.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна чекає від Європейського союзу підтримки реформ, що проводяться в країні.

У вівторок Азаров перебуває у Люксембурзі, де бере участь у 14-му засіданні Ради з питань співробітництва "Україна-ЄС".

До складу української делегації на переговорах, крім Азарова, входять, зокрема, міністр економіки Василь Цушко, заступник міністра економіки Володимир П'ятницький та заступник глави Адміністрації президента Андрій Гончарук.

Джерело: ТСН.ua