друкувати


Microsoft представила ігрову консоль, що дозволяє керувати іграми за допомогою жестів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-15 02:45:44

Компанія Microsoft представила в Лос-Анджелесі напередодні старту виставки E3 тонку версію ігрової консолі Xbox 360, а також пристрій керування іграми Xbox 360.

Новий Xbox надійде в американські магазини вже 14 червня. Жителі США зможуть придбати цю приставку в кінці поточного тижня.

Представники Microsoft повідомили, що нова модель Xbox 360 буде комплектуватися жорстким диском на 250 гігабайт. Також відомо, що консоль матиме вбудований адаптер Wi-Fi. Іншими словами, геймерам не буде потрібно купувати додатковий аксесуар, щоб підключитися до бездротової мережі.

У США тонка версія Xbox 360 буде коштувати 299 доларів. Стільки ж наразі американським геймерам доводиться платити за топову модель Xbox 360 Elite. Дату виходу оновленої приставки за межами США представники Microsoft не уточнили. За даними Eurogamer, в європейських магазинах консоль з'явиться 16 липня 2010 року. Про ціну поки нічого не повідомляється.

Kinest стала остаточною реалізацією раніше існуючого так званого Project Natal. Новинка являє собою пристрій для ігрових консолей Xbox 360, що дозволяє керувати ігровим процесом за допомогою жестів. Це невеликий електронний датчик, оснащений камерою і іншими елементами, що відстежує 48 точок руху людського тіла, а також розпізнає голос і обличчя. Мова йде про те, що Kinest дозволяє визначати положення рук гравця в просторі і виконувати присвоєні ним дії - наприклад, прокручувати екран рухом зап'ястя. Для цього під Xbox 360 будуть випускатися спеціальні відеоігри і вже створений прототип відеочату.

За останньою інформацією, в США Microsoft Kinest з'явиться в продажу 4 листопада цього року разом з 15 новими іграми, адаптованими під таке управління. Ринкова ціна пристрою поки не визначена, однак експерти ринку очікують, що вона не перевищить 150 доларів. Очевидно, що з виходом нової розробки частка Xbox на 10 млрд ринку ігрових консолей в США може серйозно змінитися.

Продажі першої моделі Xbox 360 почалися в кінці 2005 року. Консоль компанії Microsoft займає друге місце з продажів серед ігрових систем поточного покоління. До теперішнього часу у всьому світі продано вже понад 40 мільйонів приставок.

На першому місці йде Wii від Nintendo, а останній рядок займає PlayStation 3 від компанії Sony.

Випуск Microsoft Kinest є частиною глобальної ініціативи Microsoft зі створення комплексного для користувача інтерфейсу для управління комп'ютером, в основі якого лежить можливість застосування природних способів - голосу, дотиків пальців і, вже тепер, і жестів. Суть полягає в тому, що гравцям або користувачам не потрібно заучувати спеціальні комбінації управління обладнанням - вони просто стануть "живими контролерами" для ігор.

Джерело: ТСН.ua