друкувати


Економічні реформи допоможуть Україні посилити свої позиції на міжнародних ринках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 05:30:17

Про це Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив в ефірі «5 каналу».

«Для нас Росія – країна номер один у економічній співпраці. Ми повинні мати хороші економічні стосунки з Росією. Це не означає, що ми щось втрачаємо у своїй незалежності», – сказав він.

Разом з тим Сергій Тігіпко нагадав, що Уряд зараз вживає чимало важливих кроків для посилення співпраці з Європейським Союзом. «Ми відпрацьовуємо угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі. Зокрема, прийнято дуже важливий закон, який регулює сферу державних закупівель. По багатьох законопроектах ми проводимо консультації з представниками Єврокомісії», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Урядовець підкреслив, що втілення програми економічних реформ допоможе Україні посилити свої позиції на міжнародних ринках. «Ця програма створює загальний сприятливий клімат для залучення інвестицій. Надалі ж, на мою думку, нам потрібно визначити кілька конкретних пріоритетних напрямів. Серед них мають бути сільське господарство та переробка, транзитні можливості, машинобудування. У цих галузях Україна має великий потенціал», – наголосив Сергій Тігіпко.

Джерело: Прес-служба Сергія Тігіпка