друкувати


Бальні танці просто неба стають все більш популярними в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 02:15:09

Перехожі, яким довелося нещодавно прогулюватись центральною вулицею обласного центру Прикарпаття, мали змогу стати свідками незвичного для сонного від спеки міста шоу: кілька молодих людей просто посеред вулиці витанцьовували запальну самбу.


З потужних підсилювачів лунала весела бадьора музика. І хоча не в усіх танцюристів виходили чіткі граційні рухи, всі вони світилися яскравими усмішками і задоволенням від того, що роблять. Як виявилось, представники кількох клубів бального танцю Івано-Франківська вирішили в такий спосіб популяризувати своє мистецтво серед мешканців міста та просто підняти їм настрій.

«Створюємо традицію, - розповідає «Експресу» один з активних учасників танців Павло Теличко, - Перша така танцювальна вечірка під відкритим небом відбулась рік тому. Був гарний тихий вечір. В центрі міста грав симфонічний квартет і ми почали танцювати під його музику. Дуже швидко зібралося чимало людей. Багато з них почали до нас приєднались».

З того часу танці просто неба стали відбуватись періодично. Участь в них з кожним разом бере все більше простих мешканців, які в такий спосіб не тільки мають змогу розважитись теплими вихідними днями, а й навчитись без зайвих грошових витрат сучасним бальним танцям, отримати майстер-клас у професіоналів мистецтва Терпсихори.

«В світі вуличні танці давно вже стали цілком нормальним явищем, - продовжує пан Теличко, - скажімо, танго в Аргентині танцюється тільки на вулиці. Це народний танець. Сьогодні ми танцюємо під фонограму, але більше всього любимо, коли грає симфонічний квартет. Танцювати під цю музику – одне задоволення».

Автор: Сергій БІЛИЙ