друкувати


Допоможемо дітям: На Коломийщині на обліку перебуває 140 дітей-сиріт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-14 10:30:08

За 2009 р. в Коломийському районі катастрофічно зросла кількість дітей, які за певних обставин лишаються поза сімейним вихованням, позбавляються батьківської опіки.

Причин тому безліч, і необов’язково це смерть батька чи матері. Серед дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей Коломийської РДА, лише десяту частину становлять біологічні сироти, решта — це діти, які стають сиротами при живих батьках, так звані соціальні сироти.

Згідно з законодавством України, сьогодні діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, мають можливість потрапити у сім’ю шляхом усиновлення; влаштування під опіку (піклування); влаштування до дитячого будинку сімейного типу; в прийомну сім’ю. Станом на 31 травня ц.р. на обліку в службі перебуває 140 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 109 дітей виховується в сім’ях опікунів/піклувальників, троє влаштовані у прийомну сім’ю, 28 дітей утримуються в державних закладах освіти та охорони здоров’я. Сьогодні ми просимо підтримати тих дітей, хто волею долі втратив сім’ю.

Діти мають рости в любові, і кожен може допомогти дитині-сироті відчути до себе увагу, отримати необхідну турботу та затишок. Розпочніть свій шлях вже сьогодні. Ми надаємо контактні телефони та адреси всіх, хто звертається до нас за допомогою. Ви можете особисто з’єднатися з ними і прийняти рішення: що у ваших силах зробити для кожної конкретної дитини, кожного конкретного дитячого закладу.

Ваш відгук і допомога хоча б одній дитині вже є доброю і благородною справою. З нами ви зможете закласти міцний фундамент власної традиції благодійності.

Це звернення до трудових колективів, громадських організацій, благодійних фондів, до тих, хто має намір діяти рішуче, готовий стати нашим другом і меценатом, у кого є бажання допомогти. Ми радіємо від того, що вас цікавить благодійність, що ви не байдужі до чужого лиха.

Якщо ви маєте серйозні наміри, готові допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, звертайтеся до нас — разом ми допоможемо дітям (наша адреса: м.Коломия, вул.Верещинського,17, тел. 2-05-09).

Джерело: Служба у справах дітей Коломийської РДА

Джерело: Газета «Вільний Голос»