друкувати


У Чернівцях журналістам вручили відзнаки ЛИЦАР СЛОВА – 2010

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-11 04:15:35

9 червня 2010 року громадська спілка «Буковинська партнерська агенція» та медіа-клуб «Незалежний сектор» провели чергове засідання медіа-клубу на тему «Регіональні ЗМІ: vox populi?..», де обговорювалися сучасні тенденції розвитку місцевих ЗМІ.

Відбулася гостра та плідна дискусія у колі провідних журналістів краю, представників Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради, Чернівецької міської ради, авторитетних вчених, фахівців та експертів. Попри різні й подекуди зовсім протилежні погляди, усіма учасниками засідання було підтримано ідею, що свобода слова є вагомою суспільною цінністю й на можливі загрози її обмежень варто адекватно реагувати спільними зусиллями журналістського цеху, громадськості та влади.

Опісля жвавого обговорення відбулося урочисте вручення громадської відзнаки «ЛИЦАР СЛОВА». «Лицар слова» – це щорічна відзнака, запроваджена у 2005 році «Буковинською партнерською агенцією» та медіа-клубом «Незалежний сектор» з метою привернення уваги засобів масової інформації до проблем розбудови громадянського суспільства в Україні загалом та у Чернівецькій області, зокрема. Вона має на меті стимулювати поширення через засоби масової інформації краю позитивного досвіду роботи громадських організацій.

Цьогоріч було вручено п’ять відзнак «ЛИЦАР СЛОВА – 2010» журналістам з місцевих друкованих та електронних засобів масової інформації.

Статуетками «ЛИЦАР СЛОВА» були відзначені:

  • ЛЕСЯ ФЕДОРЕНКО, журналіст Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії;

  • АННА ГАРГАЛЯ, журналіст газети «Погляд».

Дипломами «ВОТУМ» нагороджені:

  • ЮРІЙ ЧОРНЕЙ, журналіст газети «Доба», за створення циклу аналітичних статей з суспільно значущої проблематики;

  • В’ЯЧЕСЛАВ ХАБАЙЛО, керівник центру громадських зв’язків УМВС України в Чернівецькій області, за вагомий внесок у розбудову зв’язків з громадськістю, об’єктивного та неупередженого інформування громадян про діяльність Управління МВС України в Чернівецькій області;

  • ВАЛЕНТИН ТКАЧ, незалежний блогер, за розвиток незалежної журналістики у інтернет-просторі та аналітичні статті з суспільно-політичної та світоглядної проблематики.

Джерело: Прес-служба Буковинської партнерської агенції