друкувати


В Івано-Франківську чекали на Бондаренка-політолога, а приїхав Бондаренко-політик

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-09 03:40:36

Протягом минулих трьох днів на Прикарпатті перебував відомий політолог Кость Бондаренко.

Його зустріч з журналістами обернулася для останніх рядом не зовсім приємних сюрпризів. По-перше, політолог запізнився на цілу годину. Сам він намагався пояснити свій «проїзд» банальним непорозумінням і технічними причинами, проте на представників ЗМІ тут же чекало друге розчарування. Замість відомого незалежного політолога, вони побачили Костянтина Бондаренка в ролі заступника голови очолюваної Сергієм Тигипком політичної партії «Сильна Україна», який приїхав рекламувати свою структуру серед населення Прикарпаття…

Як розповів політик, його партія утворилася під час президентської виборчої кампанії і переросла із виборчих штабів. Сьогодні її діяльність зорієнтована на впровадження в Україні непопулярного серед населення, проте потрібного курсу реформ в усіх сферах життєдіяльності суспільства: регулятивній, фіскальній, освітній, судовій, адміністративній та – у віддаленій перспективі – адміністративно-територіальній.

В даному контексті, – відзначив К.Бондаренко, – структурі вдалося перемогти у конкурентній боротьбі з противниками реформ всередині влади, що виявилось у проголошенні реформаторського курсу Президентом України Віктором Януковичем у посланні до народу 4 червня.

На сьогоднішній день партія нараховує близько 80 тисяч членів, з яких близько 1,5 тисяч – на Івано-Франківщині. В той же час, фінансові справи у партії, напевно, йдуть не дуже добре. Такий висновок можна зробити з озвучених політиком принципів побудови партії – на основі децентралізації та самофінансування місцевих організацій та осередків. Крім того, серед категорій громадян, на підтримку яких, зі слів пана Бондаренка, розраховує партія, на першому місці вочевидь невипадково опинились підприємці.

Крім Івано-Франківська, політолог також відвідав Галицький, Рожнятівський та Волинський райони, де зустрівся з місцевим партійним активом та громадськістю.

Автор: Сергій БІЛИЙ