друкувати


Фастфуд привчає людей квапитися без причини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-09 06:00:16

Харчування в ресторанах швидкого обслуговування може бути не лише шкідливим для здоров’я, але також порушувати психіку людей, привчаючи їх бути нетерплячими, і прагнути до миттєвого одержання задоволення. Про це повідомляє журнал «Psychological Science».

Автори дослідження, проведеного в Канаді, показали, що нетерплячість відображається й у повсякденній фінансовій поведінці людей, які віддають перевагу одержати миттєву, але невелику фінансову вигоду, ніж відкладену, але набагато прибутковішу операцію, цитує статтю РІА «Новини».

”З огляду на роль фінансової нетерплячості в сучасній економічній кризі, ми повинні враховувати не лише калорії при розгляді наслідків розвитку індустрії швидкого харчування, тому що вона впливає на нашу повсякденну психологію і поведінку в набагато ширших галузях діяльності, ніж ми могли припускати досі», — сказав Чень Бо Чжун, співавтор публікації з Університету Торонто, слова якого наводить прес-служба Ротманівської школи менеджменту при цьому навчальному закладі.

Автори дослідження показали, що початкова ідея швидкого харчування — задоволення потреби в їжі максимально швидко для того, щоб не відволікатися від інших повсякденних завдань і роботи, змушує людей також купувати інші продукти, покликані заощаджувати час (наприклад, шампуні «два в одному»), і, що найважливіше, знижує їхнє бажання економити і накопичувати.

”Індустрія швидкого харчування може навіть впливати на сприйняття відпочинку, покликаного дати людині розслаблення і релаксацію, крізь призму нетерплячості», — підсумував Чжун.

Джерело: Газета "Рівне вечірнє"