друкувати


Кількість податків згідно з проектом нового податкового кодексу зменшиться на 12 одиниць

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-09 05:30:14

Кількість загальнодержавних податків згідно з проектом нового податкового кодексу зменшиться на 12 одиниць, заявив прем'єр Микола Азаров, коментуючи проект кодексу, який має бути затверджений урядом на засіданні в середу, 9 червня.

"Ми суттєво зменшуємо кількість загальнодержавних податків - з 29 до 17, скасовується 10 місцевих податків, передбачено поетапне зниження податків на прибуток підприємств. В наступному році - з 25% до 20% і далі щорічно зменшення на 1% аж до 17% у 2014 році", - сказав він.

За словами прем'єра, також запроваджується стимулювання інвестиційного розвитку, і "значна увага приділяється стимулюванню розвитку малого підприємництва".

"Серйозно скорочуються витрати бізнесу на введення податкового обліку, зокрема зменшується кількість звітів, що подаються до податкових органів, організовується податковий та бухгалтерський облік, тощо", - розповів Азаров.

"І що найважливіше - встановлюється прозорий та зрозумілий механізм взаємодії фіскальних органів та платників податків. Якщо узагальнити, то ми відмовились від усього застарілого та недієздатного", - похвалився прем'єр.

"Це інноваційний документ, це справжня податкова реформа, яка принципово покращить інвестиційний клімат України і внесе нашу державу у рейтинг економічних свобод і привабливості для ведення бізнесу", - пообіцяв він.

Пізніше більш детально податковий кодекс має презентувати міністр фінансів Федір Ярошенко.

Раніше віце-прем'єр- Сергій Тігіпко заявив, що стратегічними цілями податкової реформи є зниження податкового навантаження і збільшення податкових надходжень.

"Досягнення стратегічних цілей податкової реформи буде реалізовано шляхом розробки і прийняття Податкового кодексу України, над яким ми зараз вже дуже активно працюємо", - сказав Тігіпко.

Джерело: ТСН.ua