друкувати


Коломийськa ОДПІ: Операція «Щит» триває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-08 03:40:32

З 7 квітня поточного року проводиться загальнодержавна профілактична операція під умовною назвою «Щит».

Дана операція передбачає проведення комплексу заходів щодо протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку.

З метою належної організації проведення заходів складений План спільних дій Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області, Івано-Франківської митниці, Управління служби безпеки України, Управління міністерства внутрішніх справ України по протидії правопорушенням на території області.

На виконання Плану спільних дій працівниками відділу податкової міліції:

  • Розроблені та втілюються заходи щодо захисту внутрішнього ринку, в першу чергу недопущення незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів на території України.

  • Проводиться робота щодо виявлення та руйнування злочинних схем незаконного виробництва та реалізації підакцизних товарів, що використовуються з метою ухилення від сплати акцизного збору та інших обов’язкових платежів до бюджету.

  • Проводяться перевірки баз, складських приміщень, місць оптово – роздрібної торгівлі, а також здійснюються заходи на автошляхах щодо виявлення фактів незаконного транспортування, зберігання та реалізації підакцизних товарів, у першу чергу маркованих підробленими марками акцизного збору.

  • Активізована робота щодо перекриття контрабандних каналів надходження в Україну підакцизних та високоліквідних товарів і підроблених марок акцизного збору, а також притягнення осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності, до кримінальної відповідальності.

  • Особлива увага звертається на відпрацювання суб’єктів господарювання, які займаються імпортом та реалізацією товарів (насамперед високоліквідних – алкогольної продукції, комп’ютерної та побутової техніки, транспортних засобів, дорогоцінного каміння та ювелірних виробів, будівельних та паливно-мастильних матеріалів тощо) з використанням схем мінімізації сплати податків та відслідкування всього ланцюга постачання товару до кінцевого споживача, з метою виявлення фіктивних суб’єктів господарської діяльності-контрагентів у ланцюгу постачальників.

З початку операції «Щит» працівниками відділу податкової міліції Коломийської ОДПІ проведено 13 перевірок стосовно суб’єктів господарювання – імпортерів та тих, які займаються реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва, виявлено 13 фактів порушень законодавства.

З незаконного обігу по території обслуговування, яка включає в себе Коломию, а також Городенківський, Косівський та Снятинський райони, вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 375 тис.грн. З них підакцизної продукції на суму 103,2 тис. грн.

Так, на ринку «Торговиця» в громадян вилучалась побутова техніка іноземного виробництва, продавці не були зареєстровані як підприємці та не мали необхідних документів які б підтверджували легальне ввезення товарів на територію держави через митний кордон

По тих же причинах в магазинах міста Коломиї були вилучені з реалізації мобільні телефони та ювелірні вироби.

Джерело: Коломийськa ОДПІ