друкувати


Завершується регіональний етап Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-08 05:30:25

ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" повідомляє про завершення прийому заявок на участь у регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році. Цей конкурс є національним та єдиним державним конкурсом в Україні і проводиться щорічно на загальнодержавному та регіональному рівні.

Конкурс проводиться на виконання Указів Президента України, Програми діяльності Кабінету Міністрів України "Назустріч людям", Постанов Кабінету Міністрів України та Концепції державної політики у сфері управління якістю продукції (товарів, робіт, послуг). Офіційним організатором Конкурсу виступає ДержспоживстандартУкраїни за сприянням обласних державних адміністрацій.

Метою проведення Конкурсу є об'єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю і безпечністю харчових продуктів та задоволенню потреб і очікувань споживачів.

Основними завданнями Конкурсу є:

- визначення на конкурсній основі кращих зразків української продукції (товарів, робіт, послуг);

- сприяння виробництву високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), насичення якісною продукцією ринків України, задоволення потреб та очікувань споживачів,

- підтримки ініціатив і зусиль товаровиробників щодо поліпшення якості продукції (товарів, робіт, послуг);

- створення сприятливих умов щодо розробки та впровадження на підприємствах, в організаціях та установах України систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів, систем екологічного управління, а також інших сучасних систем управління;

- поширення та пропагування досвіду підприємств та організацій, які виробляють якісну продукцію (товари, роботи, послуги);

- підвищення інформованості органів влади, підприємств (організацій), громадських організацій, засобів масової інформації та населення щодо якісної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

Національні конкурси якості користуються великою популярністю у більшості країн світу. І зовсім не перемога будь-якою ціною є критерієм участі, а оцінка перспективного потенціалу на ринку товарів і послуг. В критеріях оцінки діяльності учасників конкурсу відображені сучасні досягнення в галузі управління якістю.

В кінцевому результаті від проведення таких конкурсів головний приз отримуємо всі ми – споживачі товарів та послуг. Тому що в національному конкурсі якості оцінюється не тільки окремий вид товарів чи послуг, а цілий комплекс показників того, як в організації поставлена робота по удосконаленню її діяльності (що в першу чергу йде на користь самій організації чи підприємству).

Нагадаємо, що у 2009-му році Прикарпаття гідно відзначилось двома переможцями загальнодержавного етапу конкурсу. Продукція ТзОВ «Синтра» та ВАТ «Івано-Франківськцемент» увійшла до переліку «100 кращих товарів України». Також, як лауреатів відзначено ВАТ «Будсервіс», ПП.Ковальчук, ТзОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона №618».

У 2010 році в рамках Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт послуг) – «100 кращих товарів України»на регіональному та загальнодержавному етапах визначаються кращі види продукції (товарів, робіт, послуг) за наступними номінаціями:

- продукція;

- роботи та послуги.

Номінація "Продукція" поділяється на групи:

- продовольчі товари;

- промислові товари для населення;

- товари виробничо-технічного призначення.

- вироби народних художніх промислів

Особливістю цьогорічного конкурсу є оцінювання широкого спектру послуг та робіт у різних сферах.

Зокрема, у номінацію "Роботи та послуги" включаються:

- фінансові та банківські послуги;

- послуги громадського харчування (їдальні, бари, кафе, ресторани);

- побутові послуги;

- послуги страхування;

- туристичні та готельні послуги;

- комунальні послуги;

- медичні послуги;

- послуги з навчання;

- концертно-театральні послуги;

- консалтингові та ін.

Варто зазначити , що вже у 2010 році про участь у регіональному етапі конкурсу заявили понад 20 місцевих підприємств, які виборюватимуть звання кращих товарів України у номінаціях «Продукція» та «Послуги». Побажаємо цим підприємствам успіху, а всім підприємствам та підприємцям, які орієнтовані на завоювання довіри споживачів та визнання своїх здобутків.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА