друкувати


Податківці протидіють обігу «технічних» акцій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-08 01:30:11

Важливим напрямом діяльності підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, є протидія використанню механізмів фондового ринку, зокрема «технічних» акцій, для проведення сумнівних фінансових операцій, пов’язаних з мінімізацією сплати податків, виведенням валютних коштів за кордон та відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

За результатами вжитих заходів щодо упередження використання «технічних» акцій у схемах легалізації (відмивання) коштів та їх вилучення з фондового ринку, на підставі зібраних матеріалів працівниками Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА в області, Івано-Франківським територіальним управлінням з цінних паперів та фондового ринку за січень-квітень ц.р. скасовано реєстрацію випуску акцій дев’ятьох суб’єктів господарювання області в кількості 47818,0 тис. штук на загальну суму 12 млн 289 тис. грн та зупинено обіг акцій восьми суб’єктів господарювання в кількості 6852,6 тис. штук на загальну суму два мільйони 277.0 тис. грн.

Свої зусилля працівники управління спрямовують на виконання завдань в рамках операції «Бюджет», а саме руйнування схем ухилення від оподаткування, в т.ч. з використанням «технічних» акцій, які ряд підприємств намагаються використати в мінімізації сплати податку на прибуток.

Джерело: Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА в Івано-Франківській області