друкувати


О.Стоян: Потрібно нормально провести вибори до місцевих рад, а у березні 2012-го - до Верховної Ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-07 06:00:54

Парламентських виборів навесні 2011 року не буде. Про це "регіонал" Олександр Стоян сказав Gazeta.ua, коментуючи заяву спікер Володимира Литвина про те, що навесні наступного року пройдуть позачергові вибори Верховної Ради.

"Ні. Цього не буде", - сказав він. - Навіщо це робити? Нам потрібно нормально провести вибори до місцевих рад, а потім у березні 2012 року - до Верховної Ради. Чому таке говорить Литвин, я навіть не знаю".

Коментуючи заяву Народної партії про тиск на неї з боку Партії регіонів, з тим, щоб "литвиніці" переходили в ПР, Стоян сказав: "Це політичні декларації. Ніхто не тисне. Просто сьогодні Партія регіонів має авторитет і в Києві, і на місцях і безумовно люди, які є в інших партіях переходять до нас. З одного боку переходять політики, які відчувають, що ми політична сила, з іншого - це бізнесмени, які хочуть підтримки. Це вигідний процес. Коли були бютівці при владі, наші також до них бігали".

"Це просто бажання конкретних людей найти своє місце і підтримати нашу практичну політичну позицію", - додав Стоян.

Нагадаємо, що Литвин допускає проведення навесні 2011 року позачергових парламентських виборів.

"Знаходячись на піку успіхів певна політична сила прагне все захопити, щоб потім всіх побудувати на свій лад. Якщо їм це вдасться, то вже навесні пройдуть позачергові парламентські вибори, результат яких, виходячи з цього, не важко спрогнозувати", - сказав Литвин під час звітно-виборної конференції Сумської обласної організації Народної партії.