друкувати


Відома прикарпатська художниця Марія Корпанюк навчає дітей мистецтву вже десятиліття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-07 05:30:35

У стінах цього закладу не виникає жодних сумнівів - у кожної без винятку дитини є талант до малювання. Відома прикарпатська художниця Марія Корпанюк навчає дітей мистецтву вже десятиліття.

Спочатку вчителювала у художній школі, згодом викладала образотворче мистецтво студентам. Але найцікавіше, переконує мисткиня - це робота з наймолодшими художниками. У своїй майстерні займалась навіть з дворічними малюками. Тут, у новій студії, має більше простору та дитячого натхнення довкола. Перша моя студія була вдома - пригадує Марія Корпанюк.

Займалась там з власними дітьми. Зачарована щирою й безпосередньою творчістю, мисткиня прикрашає усе довкола роботами учнів. Попри те, що студії лише пару днів, тут уже майже чимало вихованців найрізноманітнішого віку. Здебільшого малюки, яким до художньої школи вступати ще рано. Щодня - свіжі теми та завдання, і жодної диктатури. Кожен маленький митець самостійно вирішує, як і що малювати.

Чимало цих діток мають мрію - стати художниками. У день відкриття художньої студії одну з дитячих робіт придбали на аукціоні. Те, що плани у Марії Корпанюк та її учнів серйозні, підтверджує й майбутня виставка. Вже 5 липня у виставковій залі Спілки Художників 3 десятки дітей віком від 2 до 10 років презентують масштабну виставку власних робіт.

Джерело: Радіо «Західний полюс»