друкувати


Кабмін поповнить золотовалютні резерви України коштами від МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-04 05:15:08

Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко заявив, що кредит Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна планує спрямувати на збільшення своїх золотовалютних запасів. Разом із тим, частково за рахунок цих коштів буде вирішено проблему бюджетного дефіциту.

Про це він заявив, виступаючи на годині уряду у Верховній раді. За словами урядовця, нова програма співпраці з МВФ припускає виділення Україні 12-19 мільярдів доларів.

"Ці гроші все менше і менше підуть на фінансування дефіциту бюджету", - пообіцяв Тігіпко.

Він також поінформував, що прибуття місії фонду до України очікується наступного тижня. "Текстова частина нами повністю підготовлена... Я упевнений, що ця програма буде", - відзначив Тігіпко.

Напередодні представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що фонд готовий надавати підтримку Україні у забезпеченні здійснення амбіційної програми реформ. Разом із тим, він розкритикував реформи президента Віктора Януковича, вказавши на їх занадто загальний характер.

Разом із тим, за інформацією джерел, наразі існує висока вірогідність того, що МВФ відмовить у виділенні кредиту Україні. Головна причина цього - бюджетний дефіцит.

Джерело: ТСН.ua