друкувати


День журналіста з ароматом пороху

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-03 07:05:22

Одними з перших привітали журналістів Івано-Франківської області з їх наступаючим професійним святом начальник, викладачі та працівники Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС України.


Для представників мас-медіа вони приготували сюрприз – виїзд на закріплений за інститутом Старолисецький полігон зі стрільбами із бойової зброї. Зокрема, журналістам було запропоновано спробувати себе у стрільбі з автомата АКС-74У (укорочений десантний варіант автомата Калашникова калібру 5,45 мм) та пістолета (на вибір пропонувались пістолети Макарова та «Форт» калібру 9 мм). А щоб свято було цікавішими і запам’яталось на довго, стрільби були проведені у формі змагань, де переможці визначалися окремо серед жінок та чоловіків у двох номінаціях.

Переможцями у стрілецьких баталіях стали Любов Крайня одразу в обох номінаціях серед жінок, Євген Безусов у стрільбі з автомата та Микола Волков у стрільбі з пістолета Макарова – серед чоловіків.

Заслуговує на увагу той факт, що Є.Безусов вперше взяв до рук бойову зброю, що не завадило йому здобути впевнену перемогу у боротьбі навіть з окремими досвідченими стрільцями. Можливо, тут спрацював чинник везіння новачка, а можливо, влучно стріляти – вроджена здатність Євгена і він помилився з вибором професії.

Слід зазначити, що, завдяки старанням офіцерів та працівників кафедри оперативно тактичної та бойової підготовки Інституту, стрільби пройшли на високому організаційному рівні і з суворим дотриманням усіх вимог безпеки.

По закінченню змагань охочі могли зробити кілька пострілів з інститутських раритетів – пістолетів ТТ калібру 7,62 мм, вироблених ще у 1942 році. Як виявилось, зняті з озброєння міліції та Збройних Сил ще у 1960-х роках пістолети досі залишаються вельми ефективною і зручною зброєю.

А закінчилось свято за дружнім столом, який люб’язно накрили працівники ПЮІ ЛьДУ МВС у великому армійському наметі тут же, на території полігону. Багато теплих слів було сказано за ним як на адресу винуватців свята так і в бік його організаторів, що, сподіваємось, стане запорукою подальшої плідної співпраці між журналістами та прикарпатськими міліціонерами.

Автор: Сергій БІЛИЙ