друкувати


Кожен український школяр має по 1-2 хронічні захворювання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-02 11:00:40

У кожного школяра на сьогодні по одному-два хронічні захворювання. Такі цифри озвучив міністр охорони здоров'я України Зиновій Митник. Особливо міністра тривожить стан здоров'я дітей, що проживають у містах.

Останніми роками захворюваність дітей зростає за рахунок новоутворень, хвороб ендокринної системи, органів дихання і травлення. В Україні зараз майже 18 тис. дітей-інвалідів. Більше 100 тис. дітей страждають на ожиріння, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Аналізуючи причини такої негативної динаміки, міністр вказав на спосіб життя, який більш ніж на 50% впливає на стан здоров'я.

"Діти детреновані, майже не бувають на вулиці, проводячи велику частину часу біля комп'ютера або телевізора. За даними соціологічних опитувань, 25% хлопчиків починають палити з 11 років, вживати алкоголь з 13 років. Яскравим віддзеркаленням цієї ситуації є трагічні випадки на уроках фізкультури, коли діти виявляються неготовими навіть до невеликих фізичних навантажень", - відзначає головний лікар країни.

"Скажу відверто - є великий ризик отримати хворе покоління, і тут повинні своє слово сказати не лише медицина, але й сім'я, школа та суспільство в цілому. За даними соціології, близько 60% тат і 40% матерів практично не знають як проводить дитина час після занять і увечері", - підкреслив Митник.

Джерело: Освітній портал