друкувати


Податкова реформа передбачає значне зниження податкового навантаження і скорочення кількості податків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-02 10:00:34

Податкова реформа передбачає значне зниження податкового навантаження і скорочення кількості податків. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко на засіданні Комітету економічних реформ.

"Розробити і ввести в дію Податковий кодекс, який передбачає впровадження податку на нерухоме майно, значне скорочення малоефективних податків і зборів, зближення податкового і бухгалтерського обліків, удосконалення спрощеної системи оподаткування, припускає реформу податкової системи", - повідомив Тігіпко.

За його словами, стратегічними цілями податкової реформи є зниження податкового навантаження і збільшення податкових надходжень. "Досягнення стратегічних цілей податкової реформи буде реалізовано шляхом розробки і прийняття Податкового кодексу України, над яким ми зараз вже дуже активно працюємо", - сказав Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, в Податковому кодексі має бути передбачене зниження кількості податків і зборів. "Значне зниження, я б сказав", - підкреслив він. Окрім того, передбачається впровадження податку на нерухоме майно. "І я переконаний, що цей податок повинен стати базою оподаткування для місцевих бюджетів", - зазначив Тігіпко.

Водночас Податковий кодекс повинен передбачати удосконалення спрощеної системи оподаткування. "Але при цьому я вважаю, що ця система повинна залишитися в нашому Податковому кодексі", - сказав Тігіпко.

Окрім того, віце-прем'єр зазначив, що потрібне зближення податкового і бухгалтерського обліку, "щоб наші підприємці не вели два, а то й три одразу бухгалтерських обліки".

У свою чергу президент Віктор Янукович заявив, що влада докладатиме зусиль для поліпшення інвестиційного клімату в Україні. "Йдеться, зокрема, про реформування податкової системи - прийняття найближчим часом Податкового кодексу і деяких змін до чинного законодавства", - заявив він.

Спікер Верховної ради Володимир Литвин зазначив, що до кінця поточної сесії мають бути прийняті нові редакції Податкового і Бюджетного кодексів. "Нам треба вийти і на Податковий кодекс, і фактично на нову редакцію Бюджетного кодексу. Ми повинні попрацювати в цьому плані, щоб до 15 липня роботу зробити, тому що інакше ми не зможемо своєчасно вийти на прийняття бюджету (на 2011 рік - ред.)", - заявив Литвин на засіданні Комітету економічних реформ.

Як повідомлялося, 2 червня президент Віктор Янукович оголосив про початок першого етапу економічних реформ в країні, презентуючи в середу програму економічних реформ.

Джерело: ТСН.ua