друкувати


Верховна рада 2 червня ухвалила рішення законодавчо встановити граничний термін виплати зарплати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-02 03:45:14

Верховна рада 2 червня ухвалила рішення законодавчо встановити граничний термін виплати заробітної плати - не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

За відповідний законопроект, який передбачає внесення змін у Кодекс законів про працю, у першому читанні проголосували 266 депутатів з 278 зареєстрованих в залі.

Раніше депутати провалили попередню редакцію документа, в якій пропонувалося встановити термін виплати зарплат - не пізніше трьох днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Відповідну ініціативу не підтримали найбільші парламентські фракції - Партії регіонів та БЮТ.

Проте після пропозиції спікера Верховної ради Володимира Литвина збільшити граничні терміни затримки зарплат з трьох до семи днів депутати повернулися до голосування і ухвалили відповідний законопроект.

Таким чином, прийнята у першому читанні редакція документу встановлює, що зарплата має виплачуватися не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.


Як відомо, станом на 1 травня 2010 року розмір невиплачених зарплат в Україні складав 1 млрд 698 млн гривень.

Найбільший розмір невиплачених зарплат на 1 травня було зафіксовано у Донецькій області – 289 млн гривень, у Луганській області – 155 млн гривень і в Харківській області – 150 млн гривень.

Джерело: ТСН.ua