друкувати


М.Азаров: Україна стане зрозумілою і прогнозованою державою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-02 02:45:16

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що ухвалення закону про принципи внутрішньої і зовнішньої політики забезпечить більше прогнозовану політику країни.

Про це він сказав сьогодні, 2 травня, відкриваючи засідання уряду.

"Ухвалення закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики кардинальним чином змінить правовий простір держави. Політики в результаті цього спиратимуться не на політичну доцільність, особисті симпатії і орієнтації, як ми бачили багато разів в останні років, а на закон. Україна стане державою зрозумілою і прогнозованою, як для своїх громадян, так і для навколишнього світу", - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, напередодні у Верховній раді був зареєстрований президентський законопроект про принципи внутрішньої і зовнішньої політики.

Зокрема, законопроект передбачає, що основним принципом зовнішньої політики країни "Являється дотримання Україною політики позаблоковості, що означає неучасть України у військово-політичних союзах, пріоритетність участі у вдосконаленні і розвитку європейської системи колективної безпеки, продовження конструктивної співпраці з НАТО і іншими військово-політичними блоками з усіх питань, що представляє взаємний інтерес".

Джерело: ТСН.ua