друкувати


«Бездомні» криміналісти заробили минулого року 5 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-06-02 04:00:06

Близько 5 мільйонів гривень заробили для Державного бюджету співробітники Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області на проведенні різного роду експертиз.

В той же час, не зважаючи на зароблені мільйони, НДЕКЦ на сьогоднішній залишається чи не єдиною міліцейською структурою області, яка не має власного приміщення і змушена орендувати офіси і лабораторії у комунальних структур. Проблема в тому, - розповів начальник обласного Управління МВС Василь Варцаба, - що лише невелика частина зароблених в минулому році коштів залишилась прикарпатським криміналістам і була витрачена виключно на зарплати.

Цього року ситуація, вочевидь, зміниться і наші експерти таки отримають власний «притулок». Зі слів В.Варцаби, з Міністром внутрішніх справ погоджено питання про залишення в області зароблених криміналістами коштів і направлення їх на обладнання власної лабораторії. Планується, що приміщення нового НДЕКЦ відкриється на місці колишнього міського ДАІ, яке в свою чергу перебазується до своїх обласних колег. «Новосілля» у «лицарів дактилоскопічного пензля і мікроскопа» передбачається вже 1 вересня цього року.

Автор: Сергій БІЛИЙ